Yaz Okulu Başvuru İşlemleri Hakkında

YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

Öğrencilerin belirtilen tarihler arasında yaz okulu başvurularını https://ois.ayvansaray.edu.tr/ sayfası üzerinden yapılacaktır. Açılması muhtemel derslerin açılıp açılmayacağı ilgili derslere kayıt yaptıran öğrencilerin sayısına göre kesinleşeceğinden öğrencilerin kesin kayıt için belirtilen tarihler arasında kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Yaz okulu ders talebinde bulunup da dersi açılmayan ön lisans ve lisans öğrencileri Mali işler Daire Başkanlığına dilekçe ile başvuru yaparak yatırmış oldukları ders ücretini iade alabileceklerdir.

BAŞVURU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

1. ADIM

SİSTEME GİRİŞ YAPILDIKTAN SONRA AÇILACAK DERSLERİN SEÇİMİ

https://ois.ayvansaray.edu.tr/ linkinden öğrenci bilgi sistemine ulaşıp, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapınız.

( Şifrenizi unuttuysanız şifremi unuttum bölümünden telefon numaranıza şifrenizi isteyebilirsiniz. )

Yaz okulu ders talep ekranına tıklayarak açılmasını istediğiniz dersi seçip kaydediniz.

2.ADIM

BANKAYA ÜCRETLERİN YATIRILMASI

Seçilen ders için ödenecek tutar OİS üzerinde tarafınızca görünebilecektir.

Nakit ödeme yapmak isteyen öğrencilerimiz eğitim bedelini aşağıda belirtilen iban numaralarına yatırabilirler. Ödeme dekontu öğrenci muhasebesi birimine iletilmelidir.

AKBANK - SİRKECİ ŞUBESİ - TR940004600080888000083979

ALBARAKATÜRK - ALİBEYKÖY ŞUBESİ - TR800020300003693384000001

Kart ile ödeme yapmak isteyen öğrenciler doğrudan muhasebe birimine gelip işlemlerini tamamlayabilirler.

3.ADIM

BAŞKA ÜNİVERSİTEDE DERS ALMA

Üniversitemiz yaz okulunda açılmayan bir ders olması durumunda ders içerikleri, AKTS ve kredi açısından uygunluk veren başka üniversitelere başvuru yapılabilir. Başvuru yapacağınız üniversite de dersin içerikleri AKTS ve kredi bilgisini alarak ilgili Yüksekokul/Fakülte Sekreterliğine bir dilekçe ile başvuru yapılır. Onay alındığı taktirde başka bir üniversite de ders alınabilir.

YAZ OKULU TAKVİMİ

11.06.2018 Pazartesi