Uzaktan Eğitim Hakkında Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla eğitim-öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan yürütülebilmesi için aldığı kararlar doğrultusunda, üniversitemiz hızlı bir şekilde senato toplantısı yaparak gerekli çalışmaları yapmış ve derslerin Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemiştir. Bu kapsamda senatomuzca alınan kararlar aşağıdaki gibidir.

1- Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde gerekli hazırlıklar tamamlanarak önlisans/lisans ve lisansüstü düzeyde dersler 23.03.2020 Pazartesi gününden itibaren üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

2- Dersler web sitemizde ilan edilen ders programı çerçevesinde senkron (eş zamanlı) olarak yapılacak ve sisteme kayıt edilecektir. Öğrenciler ilan edilen program/bölüm de belirtilen ders saatinde bulundukları yerden sisteme girerek, derse canlı olarak katılabileceklerdir.

3- İnternet olanakları, teknik yetersizlikler vb. nedenlerle senkron derslere katılamayan öğrenciler ise daha sonra ilgili derslere asenkron olarak katılım sağlayarak kayıtlı dersi izleyebilecekler ve derse devam etmiş sayılacaklardır.

4- Laboratuvar, iş yeri uygulaması, staj gibi uygulamalı olarak yapılma zorunluluğu olan dersler ileri bir tarihte yoğunlaştırılmış olarak yapılacaktır.

5- Derslerin vize ve final sınavları, üniversitemizin belirleyeceği yöntemle ileri bir tarihte yapılacak olup, gelişmelere göre konu ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

6- Tüm öğrencilerimiz Ayvansaray E-Öğrenme Yönetim Sistemi (Moodle LMS) üzerinden sistem içerisine dahil olacaklar ve ders sayfalarında paylaşılan bağlantılar sayesinde ise öğretim elemanlarının eşzamanlı olarak Blackboard Collaborate sanal sınıf sisteminde yapacakları derslere katılabileceklerdir. E-Öğrenme Yönetim Sistemi sayfasına giriş aşağıdaki gibidir.

Ayvansaray E-Öğrenme Yönetim Sistemi: http://eogrenme.ayvansaray.edu.tr/

Kullanıcı adı: isimsoyisim (birleşik, küçük harflerle, Türkçe karaktersiz)

Şifre: TC kimlik numarası

Herhangi bir sorun yaşanması halinde aşağıdaki mail adreslerine ulaşabilirsiniz:

oi@ayvansaray.edu.tr ipekorucoglu@ayvansaray.edu.tr pinaryildiz@ayvansaray.edu.tr

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin bazı üniversitelerden farklı olarak uzaktan eğitim sistemi konusunda güçlü bir tecrübeye sahip olduğu, ortaya çıkan bu yeni durumda da sistem alt yapı ve kapasitesini süratle genişletip güçlendirerek derslerin sağlıklı bir şekilde yürütülebileceği imkanını sağlamıştır. Gerek öğrencilerimizin gerek öğretim elemanlarımızın bu noktada tüm imkanların seferber edildiğinin bilmesini isterim.

Ayrıca sürece ilişkin yeni gelişme ve düzenlemeler ile ilgili her türlü bilgilendirme sürekli olarak üniversitemiz web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmakta olup, bu süreçte sağduyuyla hareket edilerek üniversitemizce paylaşılmayan bilgilere itibar edilmemesini önemle rica ederim.

Evde Kalın, Sağlıklı Kalın, Uzaktan Eğitim Alın

Prof. Dr. Osman ÇAKIR