Prof. Dr. Haydar Özpınar, Erasmus Partner Üniversitemiz olan Aspira Üniversitesi’ni ziyaret etti!

Lisansüstü Eğitim Enstitüleri Müdürü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar, Erasmus Partner Üniversitemiz olan Hırvatistan Zagreb ve Split şehrindeki Aspira Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Haydar Özpınar, ziyaretinde Dekan Alen Jerkunica .Gastronomi Bölüm Başkanı Tonci Drlje ve Erasmus Koordinatörü Maja Drvis ile görüşmelerde bulunarak Türkiye'de Gastronomi Eğitimi hakkında sunum yaptı.

Sunumun ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileriyle buluşan Prof. Dr. Haydar Özpınar, öğrencilerin yaptığı yemekleri tattı ve Split’te her yıl düzenlenen Uluslararası Adriatik Gastro Show'a katıldı.

Yapılan ziyaret sonucunda iki Üniversite arasında Gastronomi alanında uluslararası tanınırlığı olan uygulamalı Workshopların düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz dönemlerde Erasmus Partnerliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz ve Aşçılık Bölümümüzden öğrencilerimiz, Aspira Üniversitesi’nde bir dönem eğitim aldı. Aynı zamanda Aspira Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden öğrenciler de bir dönem Üniversitemizde eğitim aldı.