Prof. Dr. Celalettin Yavuz’dan Amerika’nın Sesi Radyosu’na “Afganistan” Değerlendirmesi

Üniversitemizin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda “Güvenlik Bilimleri ve Uygulamaları” Y. Lisans ABD Başkanı olan Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Yıldız Yazıcıoğlu’nun moderatörlüğünde “Afganistan’ın mevcut hali ve geleceği” üzerinde Skype üzerinden bir değerlendirme konuşması gerçekleştirdi. Aynı konuda Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın da değerlendirme yaptığı konuşmaların özetiyle ilgili yazının bir kısmı ve linki aşağıda olup tamamına erişebilirsiniz.

“Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Celalettin Yavuz, ABD’nin 20 yıllık varlığı sonrasında Afganistan’dan ayrılış biçimini ‘çok bilinmeyenli denkleme’ benzetti. Bağcı ve Yavuz, ABD’nin Katar’ın ev sahipliğinde yürüttüğü Taleban ile müzakerelerinde kamuoyuna şimdilik yansımayan ne tür anlaşma koşulları bulunduğu sorusunu gündeme getirdi….”

Haber kaynağı için TIKLAYINIZ.