Olimpiyat & Dünya Şampiyonu Celal ATIK 42. Ölüm Yıl Dönümü Anma Paneli

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu, güreş milli takım teknik direktörü Celal Atik’in 42. ölüm yıl dönümü dolayısı ile Ayvansaray Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından internet üzerinden panel düzenlenmiştir. Panelde Celal Atik’in sporculuk, antrenörlük ve özel hayatından örnekler veren konuşmacılar, onun örnek bir şahsiyet ve değer olarak Türk spor tarihinde önemli bir yer aldığına vurgu yaptılar. Panele, Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Araştırmacı-Yazar Kemal Ateş, Spor Yazarı Gazanfer Özdemir ve eski Avrupa Şampiyonu ve Spor Yazarı Ahmet Ak katıldılar. Ayrıca, programa birçok Ayvansaray Üniversitesi öğrencisi ve diğer seyirciler katılırken, program sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı.

Celal Atik Kimdir:

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde doğan Celal Atik bireysel olarak 2 dünya, 1 olimpiyat ve 2 avrupa şampiyonluğu kazandı. Antrenörluk yaptığı yıllarda Türk güreşi Türk spor tarihinde uluslararası alanda altın çağını yaşadı. Bazı başarıları;

● 1960 Roma Olimpiyat oyunlarında Milli takımı Olimpiyat şampiyonu yaptı.
● 1964 Tokyo Olimpiyat oyunlarında 2 altın 5 gümüş 1 bronz madalya kazandırdı.
● 1968 Meksiko Olimpiyat oyunlarında 2 altın madalya kazandırdı.
● 1955-1971 yılları arasında yapılan tüm Dünya şampiyonalarının hepsinde takımına madalya kazandırdı. Yaşar doğu’yu zorla güreşçi olmaya ikna etti ve onu Türk güreşine kazandırdı. Yetiştirdiği ve emek verdiği diğer şampiyonlar da şöyle: Tevfik Kış, Mustafa Dağıstanlı, Hamit Kaplan, İsmet Atlı, Mehmet Esenceli, Hasan Güngör, İsmail Ogan, Hüseyin Akbaş, Mahmut Atalay ve Ahmet Ayık. Dünya Güreş federasyonu FİLA’nın baş antrenörlüğüne getirilip her yıl ayrı bir ülkede tüm dünyadan gelen antrenörlere oyun tekniği konusunda dersler verdi. Fransa tarafından en yüksek ödül olan legion d’honeur ile ödüllendirildi.

Panelin tamamını izlemek için tıklayınız.