Öğretim Üyemiz Prof.Dr. Mehmet Vedat Atay Histeroskopik Cerrahi Kursu’nda konuşma gerçekleştirdi

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Vedat Atay, Minimal İnvaziv Jinokoloji Derneği’nin (MİJİD) düzenlemiş olduğu Histeroskopik Cerrahi Kursu’nda konuşma ve bir canlı operasyon uygulaması gerçekleştirdi.

Amerikan Hastanesi, Koç Üniversitesi ve Minimal İnvaziv Jinokoloji Onkoloji Derneği desteği katkılarıyla yapılan kursta kursiyerlere giderek artmakta olan histeroskopik cerrahinin kullanılma sıklığı ile ilgili bilgiler verildi. Aynı zamanda adı geçen cerrahinin teknik alt yapısı kapsamında meydana gelen gelişmelere de değinildi.

Histeroskopik cerrahinin ülkemizdeki önde gelen isimlerinin de konuşmacı olarak katıldığı kurs teorik bilgileri almanın yanı sıra tüm endikasyonları kapsayan ameliyatları da canlı olarak izlenilmesine olanak tanıdı.