İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin Ana Sponsoru Olduğu Evde Eğitim Zirvesi Gerçekleşti

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda, Ev Okulu Derneği tarafından düzenlenen Evde Eğitim Zirvesi 6 Ekim’de Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Ailenin, çocuk eğitiminin temelini oluşturduğu ve her evin bir okul olduğu yaklaşımıyla yola çıkan Ev Okulu Derneği; evdeki eğitim süreçleri, çocuklara yaklaşım metotları, ebeveyn çocuk ilişkisi ve güncel eğitim gelişmelerinin etraflıca ele alındığı “Evde Eğitim Zirvesi”nde, eğitime gönül vermiş katılımcılar 16 konferans ve 15 atölye gerçekleştirdi.

Zirve 09.00’da Ev Okulu Derneği Başkanı Uzm. Psk. Dan. Mehmet Hilmi Eren'in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Derya Topçu/Hadi Anne, ‘Herkes En Yakınındaki Müzeye Sarılsın’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Anne – babaların, eğitimcilerin ve eğitim fakültelerinin bölümlerinden üniversite öğrencilerinin katıldığı zirvede Dünyada ve Türkiye’de Ev Okulu Sistemlerinden haberdar olmasının yanı sıra okul süreçlerine destek olacak şekilde evde gerçekleştirilebilecek etkinlikler, ev ve aile süreçlerinin eğitim adına en nitelikli hale getirilmesinin tüyoları konuşuldu.
Aralarında, Prof. Dr. Üstün Dökmen, Sanatçı Ceyda Düvenci, Pepe'nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç ve Yeşilay Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'ün yanı sıra Prof. Dr. Acar Baltaş, Prof. Dr. Erhan Erkut, Prof. Dr. Sinan Canan, Türk PDR Başkanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, Dr. Özgür Bolat, Dr. Kerem Dündar’ın bulunduğu 31 eğitimcinin konferans ve atölye çalışmaları ile zirve tamamlandı.