İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde 2. Mesleki Eğitim Kongresi “Bilişim” Başladı!

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Plato Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen 2. Mesleki Eğitim Kongresi ‘’Bilişim’’ 15-17 Mayıs 2019 tarihlerinde Merter Yerleşkesi’nde gerçekleşiyor.

Yükseköğretimde 10 Yıl’ı tamamlayan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi geçtiğimiz yıl ilkini ‘’Sağlık’’ üzerine düzenlediği ve her yıl farklı alanda düzenlenecek Mesleki Eğitim Kongresi’nin bu yılki teması “Bilişim”.

Kongre açılış konuşmasını yapan Plato Meslek Yüksekokulu V. Müdürü Öğr. Gör. Dr. Bahadır Elal; ‘’Bilişim alanındaki güncel gelişmelerin, deneyimlerin ve yenilikçi yaklaşımların paylaşılması, profesyoneller arasındaki iletişim ve işbirliğinin artırılması, disiplinler arası çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlediğimiz kongremizde sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat ise 2. Mesleki Eğitim Kongresi’nde neden ‘’Bilişim’’ alt başlığının seçildiğini şu sözlerle açıkladı;

‘’Bilişim teknolojileri dendiği zaman aklımıza sadece bilgisayarlar, fiber optik kablolar, cep telefonları ve internet gelmemelidir. Biyomühendislikten nanoteknolojilere, en karmaşık nörolojik operasyonlardan havacılık ve uzay sanayiine, ihtişamlı mimari eserlerin yapılmasından insansı robotların üretilmesine kadar sayısız sektör bugün artık büyük ölçüde bilişim teknolojilerine dayanmaktadır. Bilişim teknolojileri küresel ekonominin bel kemiği ve küresel rekabetin başlıca aracı haline gelmiştir. Biz de bu gerçeklikten hareketle, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Meslekî Eğitim Kongresinin konusunu “bilişim” olarak belirledik.’’

Açılış konuşmalarının ardından ilk panel Prof. Dr. Selçuk Hünerli’nin moderatörlüğünde gerçekleşti.

‘’İhtiyaçlar Doğrultusunda Şekillenen Geleceğin Meslekleri’’ Doç. Dr. Ahmet Dolunay’ın sunumuyla gerçekleşti. Dolunay, her alanda animasyonun kullanıldığını belirtti. ‘’Sadece var olmak yetmiyor, yok olmamakta gerekiyor. Yenilenmek, gelişmek ve kontrollü değişim ya da kontrollü kapanış.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

‘’Güvenlik ve Bilişim’’ başlıklı konuşması ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Suat Dönmez ise 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan soğuk savaşın yerini Hybrid savaş yöntemlerine bırakacağını belirtti. Tüm kişisel, kültürel bilgilerimizin sosyal medya aracılığı ile toplandığını ve tüm geri dönüşümlerin dijital olarak karşımıza çıktığından bahseden Dönmez, ‘’Bu bilgilerin nerede toplandığını bilmiyoruz.’’ dedi.

Son panelist Prof. Dr. Selçuk Hünerli ise ‘’Canlandırma ve Eğitim Uygulamaları’’ konusunu ele aldı. Eğitimde kullanılan simülasyonlardan bahseden Hünerli, z kuşağının görsel, işitsel ve katılımlı eğitim modellerine yatkın olduğundan söz etti. Sözlerine; ‘’Animasyon okuyan tüm arkadaşlara sesleniyorum, merak etmeyin asla işsiz kalmayacaksınız.’’ diyerek son verdi.

17 Mayıs Cuma günü sona erecek kongrede, devam eden günlerde alanında uzman konuşmacılar ağırlanmaya devam edilecek.