İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleşti.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni gerçekleşti. Tören Atatürk büstüne çelenk koyma merasim ile başladı. Merasimi takiben 2 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından sona erdi.

Anma töreni ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Osman Çakır’ın açılışını yaptığı ‘’Atatürk ve Üniversite Reformu’’ konulu online seminer, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Celalettin Yavuz sunumu ile devam etti.

Prof. Dr. Celalettin Yavuz seminerde; kendi yazdığı Atatürk ve Almanya kitabının üniversite reformu bölümünden alıntılar yapmış ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önem ile bu bağlamda gerçekleştirdiği reformlara değinmiştir.