Genç Girişimcilerin Hikayeleri

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından organize edilen ''Genç Girişimcilerin Hikayeleri'' semineri Viravira.co Kurucusu Emre Küçüközkan, Akaunting Kurucuları Cüneyt Şentürk ve Denis Duluçi'nin sunumlarıyla gerçekleşti.

Viravira.co'nun Kurucusu Emre Küçüközkan, girişimcilik hikayesine kurumsal hayattan beklentilerini karşılayamadığı ve yeni bir şeyler yapma dürtüsü ile başladığını söyledi.

Akaunting Kurucuları Denis Duluçi ve Cüneyt Şentürk ise başarı hikayelerinin nasıl geliştiğini paylaştılar. Yazılım merakının lise yıllarından itibaren geldiğini belirten Şentürk, üniversiteden mezun olduktan 6 ay sonra yazılım uzmanı oldu. Girişimciliğe başlamasının amacının asla para kazanmak olmadığını söyleyen Cüneyt Şentürk, projesini geliştirebilmek için ek işler yaptığını söyledi.

Denis Duluçi ise yabancı dilin önemini şu şekilde özetledi; '' Bilgiyi biz üretmiyoruz, Batı üretiyor. Bize gelene kadar bilgi güncellenmiş oluyor. Ancak yabancı diliniz olursa Batı'ya yetişebilirsiniz.''

Girişimciliğin hem zorluklarından hem de doyurucu özelliklerinden bahseden genç girişimciler katılımcıların sorularını da cevapladı.