Haber-Duyuru

Gastronomi Seminerler Dizisi Devam Ediyor!

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından organize edilen ‘’Gastronomi Seminerler Dizisi’’ ikinci oturumu ile sona erdi.

26 Şubat’ta Sahan Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda ‘’Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri’’ kitabının yazarı Tahir Tekin Öztan ile başlayan seminer dizisinde, Türk Mutfağı’nın zengin ve özgün tariflerinden bahsedildi.

Bugün Balat yerleşkesi Çelik Bina Konferans Salonu’nda Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis; ‘’Dünya İklim Değişikliğinin Tehdidi Altında: Küresel İklim Değişikliğinin Etkileri, Zorunlu Göç, Tarımın Sürdürülebilirliği ve Gıdanın Geleceği adlı sunumu gerçekleştiren Reis; 1990 yılından sonra çevre ve deniz kirliliğinden dolayı tükettiğimiz tüm gıdaların etkisinden bahsetti.