Erasmus+ Öğrenci Hareketlilikleri Başvuruları Ön Değerlendirme Sonuçları Hk.

Erasmus+ Öğrenci Hareketlilikleri başvuruları Ön Değerlendirme sonuçları aşağıdaki listelerde belirtilmiştir.

Öğrenim – Ön Değerlendirme
Staj – Ön Değerlendirme

Online İngilizce Yeterlik Sınavına ilişkin bilgiler aşağıdadır:

1. Sınav E-Öğrenme sistemi (eogrenme.ayvansaray.edu.tr) üzerinden yapılacaktır. Kullanıcı adı adsoyad, şifre ise TC kimlik numarası şeklindedir. Sınav sorularının tamamı e-öğrenmede ERASMUS İNGİLİZCE SINAVI başlıklı sınav kutucuğu şeklinde görüntülenecek ve bu uygulama içerisinde sorulara cevap verilecektir.

2. 27 Ekim 2020 tarihinde yazılı sınav gerçekleştirilecektir.

Listening - 14:00 - 14:45 - toplam 45 dakika - Toplam 15 puan değerinde
Reading - 15:00 - 15:50 - toplam 50 dakika - Toplam 20 puan değerinde
Writing - 16:30 - 17:20 - toplam 50 dakika - Toplam 25 puan değerinde
Use of English - 18:00 - 18:40 - toplam 40 dakika - Toplam 15 puan değerinde

• Listening sınavı için sınav saatinde öncelikle Blackboard uygulamasına giriş yapılacaktır. Blackboard uygulaması E-öğrenme sınav sayfasında görünecektir. Karşılarına çıkan öğretim görevlisinin yönlendirmesiyle sınavı tamamlanacaktır. Öğretim görevlisi söyleyene dek E-öğrenmedeki soruları açılmayacaktır.

• Reading soruları arasındaki kısa cevaplı yazılı sorulara doğrudan metin içinden kopyala-yapıştır şeklinde verilen cevaplar kabul edilmemektedir. Öğrenciler kendi cümleleriyle cevap vermelidir.

3. 28 Ekim 2020 tarihinde konuşma sınavı gerçekleşecektir.

• Speaking sınavına yalnızca bir önceki gün yapılan yazılı sınavdan yeterli not alabilen öğrenciler girebilecektir. Speaking Sınavına katılmaya hak kazanan öğrencilerin listesi ve sınav saatleri 27 Ekim akşamı açıklanacaktır.
• Speaking bölümünün toplam puanı 25'tir.
• Speaking sınavı yalnızca E-öğrenme sınav sayfasında görünen Blackboard uygulaması üzerinden öğretim görevlisinin katılımıyla yapılmaktadır.

4. Sınavlar yalnızca yukarıda belirtilen saat aralıklarında açık kalmaktadır. Sınava tek giriş hakkı vardır; sınav sayfası kapatılıp tekrar açılamaz. Süre bitmeden önce sınav sayfasının altında görünecek "SINAVI BİTİR" kutucuğu tıklanmalıdır.

5. Sınava telefondan giriş yapılabilir, ama uzun okuma soruları ve iki ekranın birden açık kalması sebebiyle sınavın bilgisayardan yapılması önerilir.