Dr. Öğretim Üyesi Oktay Aydın’la “İlişkilerde Ego Oyunları”

Plato Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “İlişkilerde Ego Oyunları” semineri Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aydın’ın sunumuyla gerçekleşti.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Balat Kampüsü’nde gerçekleşen etkinlikte “Beynin Yapısı, Kişisel Yetenekler ve İletişim” alanında sunum yapan Dr. Öğretim Üyesi Oktay Aydın; patolojiler ve beynin iletişimdeki kodlamaları ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

İletişimdeki en temel sorunun gerçeği anlamaktan çok egoyu onaylatmak olduğunu ifade eden Aydın, buradaki egonun toplumsal olarak, kendini çok sevme ve orantısız bireysellik şeklinde kodlandığını oysa sadece karar veren ve dengelenmesi gereken bir mekanizmadan ibaret olduğunu dile getirdi. Sunumuna dinleyenlerin de katılım sağlaması için soru-cevap şeklinde devam eden Dr. Öğretim Üyesi, iletişimde altın kuralın samimiyet olduğunu ifade etti.