Bir Adım Sonra Ayvansaraylısın !

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

-ÖN KAYIT BEYAN FORMU ÇIKTISI (https://ois.ayvansaray.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit)
-İKÂMETGAH BELGESİ
-NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
-3 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF
-LİSE DİPLOMASI ASLI VEYA GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ(ISLAK İMZALI)
-YKS SONUÇ BELGESİ (ÖSYM web sayfası çıktısı)
-ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇ BELGESİ(ÖSYM web sayfası çıktısı)
-SAĞLIK RAPORU (sadece aşağıda belirtilen programlar için)
-ADLİ SİCİL BELGESİ(Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümleri için gereklidir. E-devlet üzerinden alınan adli sicil belgesi yeterlidir)

-ASKERLİK DURUMU BELGESİ (1996 ve üzeri doğum tarihli öğrenciler kayıt esnasında Askerlik durumuna ilişkin belge getirmek zorundadır.)

SAĞLIK RAPORU ALINMASI GEREKEN PROGRAMLAR

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak)
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak)
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.) 5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Sağlık Raporu alınacak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkili sağlık kuruluşları için tıklayınız.

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

UÇAK TEKNOLOJİSİ
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

ÖDEME ŞEKİLLERİ

1. Nakit Ödeme; ücrete %6 indirim uygulanır. Okul içerisine şube açacak bankalar (Akbank, İş Bankası,Albarakatürk,Yapı Kredi) haricinde kurum içinde elden peşin ödeme alınmamaktadır.
2. Kredi Kartı ile Ödeme; Axess, Bonus, World, Maximum ve Paraf Kart kredi kartlarına azami 9 taksit yapılabilecektir.
3. Banka Üzerinden Taksitli Ödeme; Üniversitemiz anlaşmalı bankaları ile Kredili Mevduat Hesabı (K.M.H.) açılarak 1 peşin, 9 taksit ile faizsiz ve dosya masrafsız ödeme yapılabilecektir. (Daha yüksek peşinat ödemesi ve/veya daha az taksit sayısı velilerimiz tercihindedir.) Taksitli ödeme için bankalara kredi talebinde bulunacak velilerimizin kimliklerini ve güncel sigorta dökümlerini yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

Not; İl dışından ödeme yapmak isteyen velilerimiz eğitim bedellerini okulumuzdan teyit ederek en yakın Albarakatürk Şubesinden öğrenci kimlik numarasını belirterek yapabileceklerdir. İl dışı Albarakatürk şubesinden yapılacak taksitli (KMH) ödemeler asgari % 10 peşinat ve 9 taksitli olarak değerlendirilecektir.

Ödemelerin yapılacağı banka iban numaralarımız;

Albarakatürk - TR80 0020 3000 0369 3384 0000 01
Akbank - TR94 0004 6000 8088 8000 0839 79
İş Bankası - TR55 0006 4000 0011 0280 6442 69
Yapı Kredi - TR83 0006 7010 0000 0052 5707 61

ALICI İSİMİ; İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ

* Ödemeleri yaparken açıklama kısmına öğrencinin Ad Soyad ve T.C. Kimlik Numarası bilgilerinin yazdırılması gerekmektedir.

Ücret tablosu için tıklayınız.