"32. Gün ve Genç İletişimciler Platformu" Konulu Seminer Gerçekleşti

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından Umur Ali Birand’ın katılımıyla düzenlenen "32. Gün ve Genç İletişimciler Platformu" konulu seminer Ayvansaray Yerleşkesi Çelik Bina konferans salonunda gerçekleşti.

Umur Ali Birand, seminerde öğrencilere medya sektörü hakkında bilgi ve deneyimlerini aktardı. Dijital medya ve sosyal medyanın gelişmesi ve büyümesinin gazetecilik ve medya alanında özgür bir alan oluşturduğunu, bunun da gençler için bir fırsat olduğuna değindi.

33 yıl süren 32.gün programına bir süredir Yotube üzerinden devam ettiğini söyleyen Umur Ali Birand, kanalında artık üniversiteli gençlerin çalışmalarına yer vermek istediğini; Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinin çektikleri video, kısa film ve belgeselleri kanalında yayınlayarak gençlere fırsat sunmak istediğini belirtti.

Umur Ali Birand ayrıca dijital medyada işlerini, kendilerini ve fikirlerini öne çıkarma konusunda öğrencilere ipuçları ve fikirler verdi.