2018-2019 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Kayıtları İçin Gerekli Evraklar

"KAYITLAR 28 - 30 OCAK 2019 TARİHLERİ ARASI BALAT VE MERTER YERLEŞKESİNDE YAPILACAKTIR."

• Lise Diploması (Aslı)

• Nüfus Cüzdanın Fotokopisi

• 6 adet Vesikalık Fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş olmalı ve her fotoğrafın arkasına öğrenci isim soy ismi yazılmalıdır.)

• Adres ve Bilgi Formu (Web sitesinden çıktı alınabilir veya kampüste doldurulabilir indirmek için tıklayınız.)

Adli Sicil Belgesi (Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümleri için gereklidir. E-devlet üzerinden alınan adli sicil belgesi yeterlidir.)

Sağlık Raporu (İlk ve Acil Yardım, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümleri için gereklidir.)

Not: Eski Üniversitenizdeki Öğrenci Kimlik Kartınızı kayıt sırasında teslim etmeniz gerekmektedir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

• Adayların, kayıt için bizzat başvurmaları gerekir. Posta ile kayıt yapılmaz. Haklı ve geçerli mazereti olanlar bunu belgeledikleri takdirde vekâlet yoluyla kayıt olabilirler.
• Kayıt için ASLI istenilen belgelerin sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecektir.
• Belirtilen yasal kayıt süresi içerisinde başvuruda bulunmayanlar, bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

SAĞLIK RAPORU ALINMASI ZORUNLU BÖLÜMLER

Not:  Aynı programa geçiş yapan öğrenciler, Üniversitelerine kayıt sırasında teslim ettikleri sağlık raporunu aslı gibidir onaylı suretini kayıt sırasında ibraz edebilirler.

• İlk ve Acil Yardım

o Bu programa alınacak öğrencilerin, tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.
o Erkek öğrenciler için boy alt sınırı en az 1.65m, kız öğrenciler için ise boy alt sınırı 1.60m olarak belirlenmiştir. Ağırlığı, boy uzunluğunun son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram eksik olabilir.
o Öğrencilerin kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

• Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

o Adayların, havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı bulunmamalıdır.
o Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu alma zorunluluğu bulunmaktadır. (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

• Uçak Teknolojisi

o Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu alma zorunluluğu bulunmaktadır. (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb)

• Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

o Bu programa alınacak öğrencilerin Adli Sicil Kaydı’nın bulunmaması gerekmektedir.
o Bayanlar için 1.60 – 1.80m arası boya sahip olma şartı bulunmaktadır. Ağırlığı, boy uzunluğunun son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram eksik olabilir.
o Erkekler için 1.70 – 1.90m arası boya sahip olma şartı bulunmaktadır. Ağırlığı, boy uzunluğunun son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram eksik olabilir.
o Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünen yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamalıdır.
o Adayların sağlık durumlarının uçuşa elverişli olmaları gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş aşağıdaki sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir. Sağlık raporu alınacak kurumlar aşağıda belirtilmiştir.
o Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı için Sağlık Raporu alınacak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkili sağlık kuruluşları için tıklayınız.

Öğrenim Ücreti ve Ödeme Seçenekleri

LİSANS

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Grafik Tasarım

Özel Yetenek

Radyo, Televizyon ve Sinema

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Psikoloji

24.000,00

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

İngiliz Dili ve Edebiyatı

DİL

16.500,00

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

Bilgisayar Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

ÖN LİSANS

Plato Meslek Yüksekokulu

DİĞER ÖN LİSANS PROGRAMLARI

SAĞLIK ÖN LİSANS

Uzaktan Eğitim

75% Burslu

UZAKTAN EĞİTİM

TYT

• Ücretlere KDV dahildir.
• Öğrenim ücretinin tamamını kayıt sırasında ödeyenlere %6 indirim uygulanır
Öğrenim ücretleri için üç farklı ödeme seçeneği mevcuttur;

1) Nakit Ödeme
o Nakit ve banka havale, EFT işlemi ile ödeme yapılmaktadır. Peşin ödemede öğrenim ücreti üzerinden %6 nakit ödeme indirimi yapılmaktadır.
o Nakit ödeme yapılırken dekontun açıklama kısmına öğrencinin isim, soy isim ve vatandaşlık numarası yazılmak zorundadır.

NAKİT ÖDEME İÇİN BANKA BİLGİLERİ

AKBANK – SİRKECİ ŞUBESİTR94 0004 6000 8088 8000 0839 79
ALBARAKATÜRK – ALİBEYKÖY ŞUBESİTR80 0020 3000 0369 3384 0000 01
İŞ BANKASI – KARAKÖY ŞUBESİTR55 0006 4000 0011 0280 6442 69

• Nakit ödemeler banka üzerinden EFT, havale şeklinde gerçekleşmektedir. Nakit ödemelerde %20 nakit indirimi yapılmaktadır.

• Nakit ödeme yapılırken dekontun açıklama kısmına öğrencinin isim, soy isim ve vatandaşlık numarası yazılmak zorundadır.

• Kredi Kartı ile Ödeme; Axess, Bonus, World, Maximum, Paraf Kart kredi kartlarına azami 5 taksit yapılacaktır.

• "Banka Üzerinden Taksitli Ödeme; Üniversitemiz anlaşmalı bankaları (AKBANK , ALBARAKATÜRK VE İŞ BANKASI) ile Kredili Mevduat Hesabı (K.M.H.) açılarak 1 peşin, 5 taksit ile faizsiz ve dosya masrafsız ödeme yapılabilecektir. "
(Daha yüksek peşinat ödemesi ve/veya daha az taksit sayısı velilerimiz tercihindedir.)