Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Ana Sayfa |
Bölüm Başkanının Mesajı |
Akademik Kadro |
Bölüm Dersleri |
Akademik Bilgi Paketi |
İletişim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları; Türk ve dünya mutfakları, pastacılık ve ekmekçilik, yemek kültürü, yiyecek içecek hazırlama teknikleri, gıda bilimi, beslenme, gıda güvenliği ve hijyen, içecekler, servis teknikleri, yiyecek içecek pazarlama ve satış, yemek stilistliği, menü planlama, yiyecek içecek maliyet hesaplama gibi yeme-içme ile ilgili her türlü dalı içerisinde bulunduran multidisipliner ve geleceği olan bir lisans programıdır.
İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2017-2018 Güz döneminde lisans eğitimi vermeye başlamıştır. Eğitim programının dili Türkçe ve süresi 4 yıldır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, uygulama ve teori dersleri olarak iki kategoride aktarılmaktadır. Dersler, Balat ve Yenibosna kampüslerinde verilmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, öğrendiği teorik ve uygulamalı bilgilerle mesleğine tutku ve disiplinle bağlı, öğrenmeye her zaman açık mezunlar vermeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda alt yapısını oluşturan gastronomi ve mutfak sanatları bölümü Türk mutfak kültürünü koruyan geleceğin şeflerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz, Gastronomi kültürünü öğrenirken sadece içinde bulundukları yöresel kültürü değil farklı kültürleri de öğreneceklerdir. Bu amaçla Erasmus programı dahilinde yurtdışı üniversiteleri ve çeşitli firmalarla önemli işbirlikleri yapılacaktır.
Mezunlarımız, bilgi birikimleriyle ülkemizin bir kültür elçisi olarak yeni deneyimler, yenilikler ve değişimler içinde rol alacaklar ve Gastronomi kültürünü geliştirmek ve yaymak gibi önemli görevler üstleneceklerdir. Öğrencilerimiz anlaşmalı olduğumuz firmalarla işbirliği içerisinde yöresel ve uluslararası gastronomi alanlarında araştırmalar yaparak yerel kültürden küresel kültüre doğru bir gelişim sağlanmasına katkıda bulunacaklardır. Bu alandan mezun olan öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisansüstü eğitimlerine devam edebilirler.